JRM GLASHANDEL

Glas

JRM GLASHANDEL

Glas Dat Bij U Past!

Glas is één van de oudste materialen die er bestaat. Volgens sommigen is het zelfs net zo oud als de Aarde zelf.

Vandaag de dag gebruiken we glas voornamelijk voor isolatie, privacy, bescherming of juist voldoende lichtinval. Sinds het bestaan van JRM Glashandel hebben wij een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan die wij graag inzetten bij uw opdrachten – of vragen.

OFFERTES ZIJN ALTIJD VRIJBLIJVEND

En tegen een zeer concurrerende prijs

Door het leveren van de beste kwaliteit en service ben ik inmiddels een gevestigde naam geworden in de regio. Doordat een efficiënte bedrijfsvoering kan ik mijn diensten aanbieden tegen een concurrerend tarief.

ISOLATIEGLAS

De Juiste Ruit Voor Uw Woning

Isolatieglas bestaat uit twee delen met tussen de twee glasplaten een spouw met lucht of gas gevuld, het isolatieglas is in verschillende samenstellingen te krijgen, dit hangt af van de grote van de ruit, hoe groter de ruit, hoe dikker het glas. Ook is de locatie van het huis van belang, want wanneer u bijvoorbeeld aan een drukke straat woont, is dikker glas meer gewenst vanwege de eigenschap dat het meer geluiddempend is.

De dikste ruit zit altijd aan de buitenkant voor meer geluidsdemping. De reden dat de glasdiktes van de beide ruiten verschillen is om er voor te zorgen dat de geluidsdemping optimaal is, iedere glasplaat heeft zijn eigen resonantie (trillingen die geluid voortbrengen), bij gelijke glasplaten kan de trillingen hetzelfde zijn waardoor de geluidsdemping minder wordt.

Vervangt u al uw enkel glas voor isolatieglas dan kunt u al snel tussen de € 300 en € 500 per jaar besparen op uw gas rekening, waardoor de uitgave voor de aanschaf van isolatieglas al snel is terugverdient.

Niet alleen is het rendabel voor uw stookkosten, maar door uw woning te voorzien van isolatieglas maakt u uw woning ook nog eens veiliger tegen inbraak. Daarnaast verhoogt isolatieglas het wooncomfort. Door de betere isolatie en het minder gebruik van gas is de CO2 uitstoot automatisch ook lager waardoor deze variant glas beter is voor het milieu. Hoe hoger het rendement van het isolatieglas, des te minder gas verbruik waardoor ook minder CO2 uitstoot.

Isolatieglas Luchtgevuld

Het isolatieglas luchtgevuld is de meest bekende en goedkoopste isolatieglas. Dit isolatieglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw met lucht gevuld.

Isolatieglas HR+

HR+ isolatieglas is één van de varianten in Hoog Rendement glas, dit isolatieglas bestaat wederom uit twee glasplaten ook weer in verschillende diktes te verkrijgen naar gelang de grote van de ruit.

Dit soort isolatieglas is met zonwerende coating aan de binnenzijde van de binnenste glasplaat en is standaard met lucht gevuld. Deze coating is een zeer dun metaal laagje dat met het oog haast niet waarneembaar is, maar dat er voor zorgt dat de warmte in huis gewaarborgd blijft omdat deze coating voor 90% de uitstralingswarmte terugkaatst.

Over het algemeen leveren wij HR+ glas standaard met argongas gevuld.

Wanneer het HR+ glas lucht gevuld is spreekt men pas van HR+ glas bij een minimale spouw van 12 mm, deze heeft dan een U-waarde van 1.6w/m2k. Wanneer het HR+ glas argongas gevuld is spreekt men pas van HR+ glas met een spouw van 9 mm, deze heeft dan een U-waarde van 1.6w/m2k.

Isolatieglas HR++

HR++ isolatieglas is de andere variant Hoog Rendement glas, dit isolatieglas bestaat net als alle varianten isolatieglas uit twee glasplaten in verschillende diktes, HR++ is standaard met argongas gevuld en heeft ook de zonwerende coating aan de binnenzijde van de binnenste glasplaat. HR++ isolatieglas is de meest effectieve isolatieglas van allen, men spreekt pas van HR++ glas wanneer en een minimale spouw van 13 mm gebruikt wordt, dit geeft een U-waarde van 1,2w/m2k.

Voor de beide HR isolatieglas varianten geldt dat ze verkrijgbaar zijn met Argongas gevuld, maar ook met Kryptongas gevuld. Isolatieglas met Kryptongas gevuld verbeterd de isolerende waarde nog meer, maar is erg kostbaar en wordt niet veel gebruikt.

Bij HR isolatieglas met Kryptongas gevuld spreekt u al van HR+ glas met een spouw van 6 mm, dit heeft een U-waarde van 1.5w/m2k.

Bij een spouw vanaf 13 mm spreekt u al van HR++ glas met een U-waarde van 1.2w/m2k.

De isolatie waarde wordt uitgedrukt in U–waardes, dit geeft aan hoe goed u glas isoleert. Hoe lager de U-waarde van het glas is, des te beter is de isolerende werking van het glas.

Alle isolatieglas kan ook gecombineerd worden met figuurglas, gehard of gelaagd glas.

DRAADGLAS

Kies Voor Goed Veiligheidsglas

Draadglas is een glassoort waarin een net van metaaldraad is verwerkt. De diameter van het draad dat veelal vervaardigd is uit een legering van ijzer en nikkel, heeft een diameter van 0,5 mm. Draadglas hoort bij de soorten veiligheidsglas omdat bij breuk de scherven bijeenblijven.

Draadglas kan ook beperkt brandvertragend (minder dan 30 minuten) of beperkt inbraakwerend werken. Bij brand zal het glas ongetwijfeld barsten of breken, maar doordat de stukken bij elkaar blijven werkt het toch nog als brandwering.

Vaak wordt draadglas gefabriceerd tot een maximale breedte van 1830 mm. Draadglas is leverbaar in een dikte van 6 mm en 7 mm en kan in tegenstelling tot helder blank float glas, niet gehard worden.

Draadglas is in verschillende soorten leverbaar, deze verschillende soorten zijn ook weer in verschillende kleuren leverbaar: Spiegeldraadglas, Draadglas glad, Draadglas gefigureerd, Draadglas Neolit en Draadglas Abstracto. Wilt u meer weten welke soort geschikt is voor u? Neem dan contact met ons op.

FIGUURGLAS

Brede Keuze Uit Figuurglas

Figuurglas wordt gemaakt van helder blank glas of gekleurd glas, het glas gaat aan het einde van de glasoven tussen twee walsen door. Aan één zijde van het glas ontstaat er een reliëf doordat een reliëf wals bij hoge temperatuur een patroon in het glas drukt.

Haast alle soorten figuurglas zijn te combineren met de verschillende varianten isolatieglas. De dikte van figuurglas kan verschillen per soort van 4 mm tot 7 mm. Figuurglas is in verschillende soorten leverbaar (hieronder een aantal voorbeelden), deze verschillende soorten zijn soms ook in verschillende kleuren leverbaar:

GELAAGD, GESLEPEN & GEHARD

Diverse Soorten Glas Op Maat

Enkel Glas / Helder Blank Float Glas

Helder blank float glas of misschien wel beter bekend als enkel glas is het glas dat we overal terug zien komen, dat feitelijk de basis is van ieder ander glas. Dit glas is in verschillende diktes te verkrijgen van vanaf twee millimeter, tot en met 12 mm. De dikte is geheel afhankelijk van het doel waar het glas voor gebruikt moet worden.

Helder blank float glas is ook verkrijgbaar in geslepen vorm en in meerdere behandelde vormen.

Poly geslepen

Wanneer u een glasplaat(je) nodig heeft dat u als planchetten of tafelblad wilt gebruiken is het raadzaam om deze te laten slijpen. Een glasplaat wordt namelijk altijd op maat voor u gesneden, waardoor de randen scherp zijn. Als u deze laat slijpen dan verdwijnt de scherpe rand waardoor u geen verwondingen op kunt lopen. Bij plat poly geslepen glas worden de scherpe zijden en de platte zijde geslepen en gepolijst. Bij plat poly slijpen wordt er ongeveer 1 mm van beide zijde afgeslepen.

Facet geslepen

Een facet geslepen rand wordt vaak gekozen bij een sierspiegel of wanddecoratie, de rand die geslepen wordt is namelijk een echte sierrand en zult u minder snel terug vinden bij een glasplaatje, hoewel het bij een tafelblad wel weer gewenst kan zijn. Facet slijpen gebeurt onder een kleine schuine hoek en wordt gedaan vanaf de zijkant van de glasplaat naar het midden toe. Deze afgeslepen schuine rand kan in verschillende breedtes (mm) gekozen worden en noemen we de facetrand.

Gelaagd glas

Buiten het normale glas is er ook gelaagd of gehard glas verkrijgbaar.
U zou kunnen kiezen voor een gelaagd glas uit veiligheidsoverwegingen, gelaagd glas is namelijk samengesteld uit twee of meerdere glasplaten van float glas met ??n of meerdere lagen kunststof polyvinylbutyral (PVB). Deze tussenlaag/lagen zorgen ervoor dat wanneer het glas onverhoopt zou breken de glasscherven worden vastgehouden. Doordat deze laag een hoge weerstand heeft en elastisch is houd hij niet alleen het gebroken glas vast maar heeft op deze manier ook een betere dekking tegen inbraak.

Denk bij gelaagd glas bijvoorbeeld aan een winkelruit.

Gehard glas

Ook is glas in de geharde vorm verkrijgbaar, wanneer glas gehard is wordt het verhit tot een temperatuur van meer dan 600?C waardoor het glas vijf maal sterker is dan ongehard glas. Wanneer gehard glas stuk zou gaan, valt het in vele kleine stukjes die geen diepe wonden kunnen veroorzaken, daarom wordt vaak vanuit veiligheidsoverwegingen voor gehard glas gekozen. Voor optimale veiligheid zou ook voor gelaagd/gehard glas gekozen kunnen worden.

Denk bij vormen van gehard glas bijvoorbeeld aan een tafelblad of koelkastplaatje of planchetten.

GLAZEN ACHTERWANDEN

Keukenachterwanden Van Glas

In plaats van tegels of het aanrechtblad door trekken kunt u ook voor glazen achterwanden in de keuken kiezen, dit is in verschillende RAL-kleuren verkrijgbaar. Het vormt een mooi contrast met uw keuken en is zeer gemakkelijk te onderhouden, ook kan het achter een kookplaat of fornuis geplaatst worden, waardoor u één geheel krijgt. Ook is het geen probleem voor stopcontacten of lichtpunten, deze worden op voorhand in het glas gemaakt.

Niet alle soorten glas kunnen worden gebruikt voor achterwanden van een keuken. Vooral niet achter de kookplaat. Daar zijn de geharde glazen voor gemaakt. Dit glas is zo gemaakt dat het bestand is tegen hitte van ongeveer 27 graden Celcius. Wilt u glas hebben in de keuken, dan hoeft het niet per se gehard glas te zijn, mits het maar niet achter het fornuis wordt geplaatst!

Wat u bijvoorbeeld kan gebruiken achter de kookplaat, dus gehard glas: Floatglas, Kristalglas (extra helder floatglas)en Enkel Figuurglas.

HULP NODIG?

Neem Direct Contact Op!

Bent u dus op zoek naar een professioneel ingericht bedrijf wat kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft staan en u daarbij een goede prijs kan aanbieden? Zoekt u dan niet verder, u heeft ons tenslotte al gevonden. Neemt u vandaag nog contact met mij op voor de talrijke mogelijkheden.