bel 078 682 45 26
dé glashandel in H. I. Ambacht, Dordrecht en omstreken

Isolatieglas

 

Isolatieglas bestaat uit twee delen met tussen de twee glasplaten een spouw met lucht of gas gevuld, het isolatieglas is in verschillende samenstellingen te krijgen, dit hangt af van de grote van de ruit, hoe groter de ruit, hoe dikker het glas. Ook is de locatie van het huis van belang, want wanneer u bijvoorbeeld aan een drukke straat woont, is dikker glas meer gewenst vanwege de eigenschap dat het meer geluiddempend is.

De dikste ruit zit altijd aan de buitenkant voor meer geluidsdemping. De reden dat de glasdiktes van de beide ruiten verschillen is om er voor te zorgen dat de geluidsdemping optimaal is, iedere glasplaat heeft zijn eigen resonantie (trillingen die geluid voortbrengen), bij gelijke glasplaten kan de trillingen hetzelfde zijn waardoor de geluidsdemping minder wordt.

Vervangt u al uw enkel glas voor isolatieglas dan kunt u al snel tussen de € 300 en € 500 per jaar besparen op uw gas rekening, waardoor de uitgave voor de aanschaf van isolatieglas al snel is terugverdient.

Niet alleen is het rendabel voor uw stookkosten, maar door uw woning te voorzien van isolatieglas maakt u uw woning ook nog eens veiliger tegen inbraak. Daarnaast verhoogt isolatieglas het wooncomfort. Door de betere isolatie en het minder gebruik van gas is de CO2 uitstoot automatisch ook lager waardoor deze variant glas beter is voor het milieu. Hoe hoger het rendement van het isolatieglas, des te minder gas verbruik waardoor ook minder CO2 uitstoot.

Isolatieglas Luchtgevuld

Het isolatieglas luchtgevuld is de meest bekende en goedkoopste isolatieglas. Dit isolatieglas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een spouw met lucht gevuld.

Isolatieglas HR+

HR+ isolatieglas is één van de varianten in Hoog Rendement glas, dit isolatieglas bestaat wederom uit twee glasplaten ook weer in verschillende diktes te verkrijgen naar gelang de grote van de ruit.

Dit soort isolatieglas is met zonwerende coating aan de binnenzijde van de binnenste glasplaat en is standaard met lucht gevuld. Deze coating is een zeer dun metaal laagje dat met het oog haast niet waarneembaar is, maar dat er voor zorgt dat de warmte in huis gewaarborgd blijft omdat deze coating voor 90% de uitstralingswarmte terugkaatst.

Over het algemeen leveren wij HR+ glas standaard met argongas gevuld.

Wanneer het HR+ glas lucht gevuld is spreekt men pas van HR+ glas bij een minimale spouw van 12 mm, deze heeft dan een U-waarde van 1.6w/m2k. Wanneer het HR+ glas argongas gevuld is spreekt men pas van HR+ glas met een spouw van 9 mm, deze heeft dan een U-waarde van 1.6w/m2k.

Isolatieglas HR++

HR++ isolatieglas is de andere variant Hoog Rendement glas, dit isolatieglas bestaat net als alle varianten isolatieglas uit twee glasplaten in verschillende diktes, HR++ is standaard met argongas gevuld en heeft ook de zonwerende coating aan de binnenzijde van de binnenste glasplaat. HR++ isolatieglas is de meest effectieve isolatieglas van allen, men spreekt pas van HR++ glas wanneer en een minimale spouw van 13 mm gebruikt wordt, dit geeft een U-waarde van 1,2w/m2k.

Voor de beide HR isolatieglas varianten geldt dat ze verkrijgbaar zijn met Argongas gevuld, maar ook met Kryptongas gevuld. Isolatieglas met Kryptongas gevuld verbeterd de isolerende waarde nog meer, maar is erg kostbaar en wordt niet veel gebruikt.

Bij HR isolatieglas met Kryptongas gevuld spreekt u al van HR+ glas met een spouw van 6 mm, dit heeft een U-waarde van 1.5w/m2k.

Bij een spouw vanaf 13 mm spreekt u al van HR++ glas met een U-waarde van 1.2w/m2k.

De isolatie waarde wordt uitgedrukt in U– waardes, dit geeft aan hoe goed u glas isoleert. Hoe lager de U- waarde van het glas is, des te beter is de isolerende werking van het glas.

Alle isolatieglas kan ook gecombineerd worden met figuurglas, gehard of gelaagd glas.

Bel mij terug

Wilt u liever terug gebeld worden? Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u z.s.m. terug.